Laden van de content... Laadtijd is afhankelijk van je verbindingssnelheid!

Over Konijnenstal TeddyLove

 Hobby konijnen stalletje in Oudewater

Konijnenstal TeddyLove is ons hobby Teddy Dwerg konijnen stalletje in Oudewater. In 2014 ben ik besmet geraakt met het teddy dwergen virus en daarna heb ik mijn moeder ook aangestoken. Samen met mijn moeder ben ik vorig jaar begonnen met het fokken van Teddy Dwerg konijntjes. Wij fokken alleen met gezonde dieren en geven de voedsters na een nestje ook voldoende tijd om te herstellen. Met veel liefde fokken wij onder andere om het ras te verbeteren, maar ook omdat het hele lieve konijntjes zijn. De konijntjes komen bij ons iedere dag in handen en ook mijn (klein) dochter geeft ze veel knuffels. Ze zijn dus kinderen gewend. Er wordt veel tijd gestoken in het socialiseren van de baby konijntjes in ons stalletje.

Teddy Dwergjes hebben een bijzondere haarstructuur en daardoor hebben ze wekelijks wat vachtverzorging nodig om er voor te zorgen dat ze niet te veel in de klit raken en gaan vervilten. Het beste is om ze 1-2 keer per week goed te kammen. In onze stal proberen we wel zo te fokken dat ze een makkelijke haarstructuur mee krijgen. Maar met de vachtwissel is er wel extra aandacht vereist. Dit ras heeft een lief en vrolijk karakter waardoor ze uitermate geschikt zijn voor kinderen, mits papa en mama een beetje helpen met de verzorging.

Wanneer het Teddy Dwerg konijntje bij ons opgehaald wordt geven wij een afstammingsbewijs of stamboom mee en een zakje overgangsvoer. Wanneer je een stamboom wenst krijgt het konijn ook een tatoeage en hiervoor brengen we extra kosten in rekening.

 


Wij fokken niet met:

  • Konijnen onder de 9 maanden, ze moeten eerst uitgegroeid zijn!

  • Voedsters die net een nest hebben gehad, ze moeten eerst weer in goede conditie zijn!

  • Voedsters die al twee nesten in één jaar hebben gehad, dit is de max.

  • Voedsters die te klein zijn of een te smal bekken hebben

  • Dieren die SOA’s bij zich dragen

  • Konijnen die wij niet gezond vinden of verdenken van ziektes

  • Dieren met afwijkingen (gebit, ogen, gevouwen oren, stand poten etc.) 

Heb jij interesse in een Teddy Dwerg konijntje? Stuur dan een persoonlijk berichtje. Ik werk met een reserveringslijst, welke op volgorde van aanvraag als eerste hun keus mogen maken als er baby’s beschikbaar zijn. En vragen zijn natuurlijk altijd welkom 🙂

 

Geen Teddy Dwerg konijntje beschikbaar? Stuur ons een berichtje!

 

 

Mobiele versie: Ingeschakeld